Elkapkodták a Zelenszkijt ábrázoló Lego-figurákat

Elkapkodták a Zelenszkijt ábrázoló Lego-figurákat

Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 12-én hajnalban (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A chicagói legókereskedő, a Citizen Brick limitált szériás, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt ábrázoló Lego-figurákat gyártott, hogy a bevételből Ukrajnát segítse. 

Az ukrán Pravda írt nemrég arról: a Zelenszkij-figurát és a Lego-Molotov-koktélokat tartalmazó csomagot 100 dollárért lehetett megvásárolni egy jótékonysági eseményen, és több mint 16 ezer dollárt sikerült összegyűjtenie a Citizen Bricknek a figurák eladásából.

Tegnap a cég azt közölte: a nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítják a jótékonysági akciót, és további Zelenszkij-figurákat gyártanak. A cél százezer dollár összegyűjtése, amelyekből egy menekülteknek gyógykezelést biztosító humanitárius szervezetet, a Direct Reliefet támogatnák.