Először közöltek adatokat saját veszteségeikről az oroszok

Először közöltek adatokat saját veszteségeikről az oroszok

Gyalogosok kiégett járművek roncsai mellett egy ellenőrzőponton a Kijev szomszédságában lévő Brovariban március 1-jén (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán hadseregnek több mint 2870, az orosznak pedig 498 halottja volt a háború hét napja alatt – állította Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerda este ismertetett hadijelentésben. Oroszország most közölt először adatokat saját veszteségeiről.

Konasenkov szerint az ukrán félnek mintegy 3700, az orosznak pedig 1597 katonája sebesült meg. Az orosz katonai szóvivő három, robbanóanyaggal megrakott „dzsihádmobil” megsemmisítéséről is beszámolt.

Az ukrán fél már többször is elmondta, hogy szerintük milyen veszteségeket okoztak az oroszoknak, legutóbb szerda reggel közel 5480 megölt katonáról számoltak be.

A BBC hírében hangsúlyozta, hogy nem tudja ellenőrizni sem az orosz, sem az ukrán állításokat, de a brit védelmi minisztérium úgy véli, hogy Moszkva erői súlyos veszteségeket szenvedtek el.

Korábban az ukrán katasztrófavédelem szolgálatai azt közölték, hogy eddig több mint 2000 civil és 10 katasztrófavédelmi alkalmazott vesztette életét.