Ezren lehettek a lebombázott színházban, túlélőkről egyelőre nem érkeztek hírek

Ezren lehettek a lebombázott színházban, túlélőkről egyelőre nem érkeztek hírek

A mariupoli színház épen és lebombázva

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítása szerint nagyjából ezer civil lehetett az oroszok által lebombázott mariupoli színházban. Zelenszkij szerint a támadás szándékos volt, és a halálos áldozatok száma még nem ismert. „Megszakad a szívünk, hogy az oroszok mit művelnek a népünkkel” – mondta az elnök.

A támadás egyik szemtanúja azt nyilatkozta, hogy nem tudni, vannak-e egyáltalán túlélők, az óvóhelyet elborította a törmelék. A színházban a folyamatos mariupoli orosz támadás elől menekülő civilek, gyerekek, idős emberek tartózkodtak.

Az oroszok tagadják, hogy lebombázták volna a színházat, illetve hogy általában civileket lőnének. A hetek óta ostromlott Mariupol városában a legsúlyosabb a humanitárius katasztrófa. Az ukrán hatóságok szerint több mint 2500 ukrán civil halt meg az orosz támadások következtében. A helyi, oroszok által elfoglalt kórházban négyszázan rekedtek, akiket az ukránok túszoknak tekintenek.

A nyilvánosságra hozott fotókon az látszik, hogy a mariupoli színház jelentős részét porigrombolták.

Címkék: ukrajnai háború