Felfüggesztették Navalnij feleségének Twitter-fiókját

Felfüggesztették Navalnij feleségének Twitter-fiókját

Julija Navalnaja (Képernyőfelvétel: Julija Navalnaja / X)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette a Twitter (újabban: X) Julija Navalnaja oldalát – számolt be róla többek között a Sky News. Azt egyelőre nem tudni, miért született a döntés, és hogy annak köze van-e Elon Musk tulajdonoshoz. A múlt héten elhunyt ellenzéki politikus felesége korábbi posztjában azt kérte a Kremltől: adják ki Navalnij testét, hogy a férfitól méltó módon búcsút lehessen venni.

Navalnaja egy kilencperces videóban férje megölésével vádolta az orosz vezetőt, Vlagyimir Putyint. Szerinte Navalnijt egy novicsokszerű idegméreggel ölhették meg. Julija Navalnaja közölte azt is, Alekszej „meggyilkolásával Putyin megölte” az ő egyik felét, de a másik fele továbbra is él, és folytatja férje küzdelmét. Az ellenzéki politikust Szibériában tartották fogva, a börtön állítása szerint pedig egy séta közben esett össze, életét pedig nem tudták megmenteni. Halála körül rengeteg a gyanús körülmény, ám Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov alaptalannak és arcátlannak nevezte az állításokat, miszerint Putyinnak köze lenne Navalnij halálához.