Ferenc pápa is támogatja a méhek védelmét

Ferenc pápa is támogatja a méhek védelmét

Méhek (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utolsó hónapjába fordult a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés, mely keretében már már közel 750 ezer aláírásnál járnak a szervezők – olvasható a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) blogján.

Mint írják, Ferenc pápa is támogatja ezt az európai polgári kezdeményezést, aki jövő szerdán, szeptember 8-án fogadja Annemarie Gluderer dél-tiroli biogazdát, aki egy országos túra keretében népszerűsíti a kampányt.

Szeptember végéig gyűjthetik egyébként az aláírásokat a kezdeményezés keretében. Az érvényességnek két feltétele van: legalább hét országból kell összegyűjteni az adott EU-tagállamra vonatkozó, lakosságarányos aláírást, emellett pedig összesen egymillió aláírás is szükséges uniós szinten. Az előbbi feltételt már hónapokkal ezelőtt teljesítették, és 8 országban – köztük Magyarországon – elérték a kvótát. Egy erős hajrával tehát még összegyűlhet az egymillió aláírás – teszik hozzá.

Ezen a hétvégén szombaton Újbudán, a Bornemissza Zöld Pikniken, vasárnap pedig a KiserdőFESZTen gyűjtik a szervezők az aláírásokat.