Ferenc pápa magyar egyházi vezetőket fogadott a Vatikánban

Ferenc pápa magyar egyházi vezetőket fogadott a Vatikánban

Ferenc pápa Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt a Hősök terénél 2021. szeptember 12-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő áprilisban magyar nemzeti zarándoklat lesz a Vatikánban – jelentette be Erdő Péter bíboros az MTI-nek, miután Ferenc pápa fogadta őt Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolitával közösen a Vatikánban hétfőn.

Erdő Péter elmondta: köszönetet mondtak Ferenc pápának április végi magyarországi látogatásáért. A pápa látogatása „egész Magyarország ügye volt” – jelentette ki a bíboros. Erdő Péter úgy vélte, a pápa örömmel fogadta, hogy látogatása hosszú távú hatást gyakorolt a többi között a magyar társadalomra és oktatásra is. Veres András hozzátette, hogy Ferenc pápával az ukrajnai humanitárius segítségnyújtásról is beszéltek.

Címkék: Vatikán, Ferenc pápa