Harcsatenyésztő autóját robbantották fel

Harcsatenyésztő autóját robbantották fel

Ennyi maradt az üzletember autójából a robbanás után (Fotó: Arad megyei katasztrófavédelem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbantásos leszámolás történhetett szombat reggel Aradon: egy 66 éves román üzletember egy kávézás után elindult autójával egy szupermarket parkolójából, amikor az autó felrobbant – a tűzoltók már csak egy összeégett holtestet találtak a járműben. Az esetet a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) is vizsgálja. A nyomozáshoz közeli források szerint az ügyészek gyilkosságra gyanakodnak, és lőpornyomokat találtak az autóban, valamint egy távirányításos, mobiltelefonról aktiválható robbanószerkezet nyomait.

Ioan Crişan aradi üzletember afrikai harcsák tenyésztésével foglakozott, és helyi hírportálok szerint gyanús csempészcigaretta-szállítmányhoz is kapcsolható a halála – a román sajtó szerint az ő telephelyére szállítottak a rendőrök azt a kamiont május 24-én, amelyben egy igazoltatás során 323 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak. A teherjármű sofőrje elmenekült, és a rendőrség egyelőre nem mondta meg azt sem, kinek a tulajdonában van a kamion. A specialarad.ro híre szerint pár éve 300 ezer eurót loptak el az üzletember cégének széfjéből, de a vállalkozó nem tett feljelentést.

A robbanásról egy videót is közzétettek.

Címkék: Románia, robbantás