Így fegyvereztek le egy késsel hadonászó támadót az amerikai Walmartban

Így fegyvereztek le egy késsel hadonászó támadót az amerikai Walmartban

Képünk csak illusztráció! Chesapeake-i Walmart (Fotó: Walmart)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy amerikai veterán leütött egy késsel hadonászó férfit, aki egy dél-karolinai Walmart áruházban fenyegette az alkalmazottakat és a vásárlókat – derül ki az esetről készült videófelvételből, amely gyorsan bejárta a teljes amerikai médiát, és többek között a New York Post is írt róla szombaton. 

A szemtanúk és a Richland megyei seriffhivatal a Fox Newsnak azt nyilatkozták az ügy előzményeiről, hogy egy férfi a Columbia városában lévő áruházban hirtelen kiabálni kezdett, majd egy késsel hadonászott, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megvágja az embereket. 

Demario Davis veterán éppen ott vásárolgatott a fiával, amikor meglátta a magából kivetkőzött férfit. Mint elmondta a Fox Newsnak, a pénztárnál állt, amikor a fia észrevette, hogy a fickó késsel hadonászva sétál a kiszolgáló pult felé, és a női alkalmazottakat fenyegeti vele, illetve azt kiabálta: „amikor a zsaruk ideérnek, elkezdek mindenkit megvagdosni”.

Davis látta, ahogy egy másik vásárló próbálta megállítani a férfit, mire az igyekezett arcon vágni az illetőt. – Ekkor lépett működésbe a katonai kiképzésem: lazán odasétáltam egy állványhoz, nemcsak azért, hogy azzal leterítsem, hanem hogy megvédjem magam, ha esetleg kudarcot vallanék, de a katonai kiképzésemnek köszönhetően képes voltam semlegesíteni a fenyegetést, amíg a rendfenntartó erők megérkeztek – mesélte a veterán katona. 

Mint a videón is látható, Demario Davis megragadta a fémállványt, és hátulról fejbe vágta vele a férfit, aki a földre zuhant, elejtette a kést, mire egy másik vásárló fölé állt, és gyorsan felkapta.

A vásárlók lefogták a férfit, amíg a rendőrök ki nem érkeztek. A seriff hivatalának közlése szerint a férfit kórházba szállították kivizsgálásra.

Davis arról is beszélt még, hogy gyors és bátor tettéért azóta sorra kapja gratulációkat civilektől és más veteránoktól egyaránt. 

A nem mindennapi esetről készült videó megtekinthető a New York Post oldalán. 

Címkék: kés, veterán, Walmart