Volodimir Zelenszkij menesztette az ukrán vezérkari főnököt is

Volodimir Zelenszkij menesztette az ukrán vezérkari főnököt is

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken felmentette tisztségéből Szerhij Saptala vezérkari főnököt – írta az MTI.

Az államfő Telegram-oldalán közzétett esti videóüzenetében ismertette, hogy Saptala helyére Anatolij Barhilevicset, a területvédelmi erők eddigi parancsnokát nevezte ki. Zelenszkij előző nap menesztette Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát. Az ukrán elnök közölte, hogy Barhilevicset – akit „a háborús feladatokat és ukrán célkitűzéseket ismerő” tapasztalt katonaként jellemzett – a Zaluzsnijt váltó Olekszandr Szirszkij javaslatára nevezte ki.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegram-oldalán közölte, hogy az orosz erők hét irányított légibombát dobtak le a nap folyamán az északkelet-ukrajnai Szumi megyére, a légicsapásban az első információk szerint három helyi lakos életét vesztette, négy másik pedig megsebesült. Szumi régió Oroszországgal határos, de messzebb esik a délen húzódó frontvonalaktól. Mindemellett az utóbbi két évben többször vált orosz csapások célpontjává.