Késes támadót lőttek agyon a rendőrök Párizsban

Késes támadót lőttek agyon a rendőrök Párizsban

Hosszú záridővel készült felvétel az utasforgalomról a párizsi Gare du Nord (Északi) pályaudvaron 2019. december 16-án (Fotó: Ian Langsdon / MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késes férfi támadt egy járőrpárosra hétfőn reggel, a párizsi Gare du Nord vasútállomáson. A rendőrök könnyebben sérültek a támadásban, majd agyonlőtték a fegyverest – jelentette be Jean-Baptiste Djebbari francia közlekedésügyi miniszter.

Az incidensben civileknek nem esett baja, de a támadás utáni hatósági zárlat komoly fennakadást okozott közlekedésben; a Gare du Nord forgalma jelentős, ide futnak be Nagy-Britanniából és Belgiumból érkező nemzetközi járatok is.

A Reuters beszámolója szerint Djebbari azt is hangsúlyozta, hogy a lelőtt támadó nem terrorista volt, és hogy az illető régóta ismert volt a rendőrök előtt, gyakran látták az állomás környékén. AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy férfi késén az A.C.A.B. mozaikszó (All Cops Are Bastards – kb. Minden Rendőr Rohadék) volt látható.

A támadás híre ugyanakkor a szokottnál nagyobb feszültséget válthat ki, hiszen Franciaországban áprilisban elnökválasztás várható, az emberek pedig már most tartanak egy lehetséges terrortámadástól.