Kicsit enyhítettek a koronazárlaton Sanghajban

Kicsit enyhítettek a koronazárlaton Sanghajban

Egy kordonnal elkerített tömb egyik lakója Sanghajban 2022. április 21-én (Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hónapnyi kemény koronazárlat után visszatért némi élet Sanghajba vasárnap, miután néhány metróvonalon újraindult a forgalom – írja a német Spiegel.

Az illetékes hatóság bejelentette, hogy vasárnaptól a 20 metróvonalból négy és néhány autóbuszjárat ismét közlekedik. Az utasoknak negatív koronatesztre van szükségük, és „normál” testhőmérsékletre.

A fertőzések számának csökkenésével a sanghaji hatóságok megkezdték a lakosságra vonatkozó szigorú korlátozások fokozatos feloldását. A város egyes részein újranyitottak a gyárak és a vállalkozások, és feloldották a kijárási tilalmat. A város más részein azonban szigorítások is történtek: Jing'ant vasárnap ismét teljesen lezárták. A kerület teljes lakosságát három körben tesztelik a vírusra, az emberek pedig addig nem hagyhatják el otthonaikat. „A kiadott kiutazási engedélyeket felfüggesztik” – közölte a hatóság. Hivatalos információk szerint vasárnap Sanghajban 600 új fertőzött volt, ebből 570 tünetmentes. A várost teljes egészében március végén vonták vesztegzár alá, ám sok lakónegyed már ezt megelőzően lezárás alatt állt.

A fővárosban, Pekingben továbbra is érvényben van az otthoni munkavégzési utasítás.