Kórházba szállították az ukrán elnök koronavírusos feleségét

Kórházba szállították az ukrán elnök koronavírusos feleségét

Volodimir Zelenszkij elnöki beiktatására tart május 20-án Kijevben (Fotó: Reuters)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházba került Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége – jelentette be az elnöki hivatal kedden. Zelenszka múlt héten beszélt arról, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, a jelentés szerint az állapota stabil. Az elnök és két közös gyermekük nem fertőződtek meg.

Ukrajnában továbbra sem mutat számottevő lassulást a koronavírus-fertőzés terjedése, vasárnap 656 új fertőzöttet azonosítottak. Az országban 31 810-re emelkedett az eddig azonosított fertőzöttek száma. A halálos áldozatok száma 901-re emelkedett, miközben eddig 14 253-an gyógyultak meg, közülük 171-en az elmúlt napban. Kárpátalján eddig 1680 fertőzöttet azonosítottak, közülük 42-en haltak bele a betegségbe és 686-an győzték le a kórt.

Mindeközben a kijevi Boriszpil nemzetköri repülőtérről hétfőn 15 menetrend szerinti járat indult, közülük négy nemzetközi viszonylatban. Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint charterjárat indul diákok számára Indiába, valamint többen készülnek minszki átszállással Finnországba utazni munkavállalás céljából, ahol viszont kéthetes karanténba kell majd vonulniuk az Ukrajnából érkezőknek. Egyelőre még bizonytalan, mely országokkal indítja újra Ukrajna és mikortól a menetrend szerint légi utasszállítást, ez ugyanis függ a turizmusra vonatkozó kölcsönös határnyitástól is, amely viszonossági alapon működik.