Lelőttek két embert Brüsszelben, az elkövető az Iszlám Állam tagja lehet

Lelőttek két embert Brüsszelben, az elkövető az Iszlám Állam tagja lehet

Lövöldözés helyszínét zárják le rendőrök Brüsszelben 2023. október 16-án. A belga rendőrség szerint két ember életét vesztette. (MTI/AP/Sylvain Plazy)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lelőttek két embert hétfő este Brüsszelben. A két férfi a híradások szerint a svéd focicsapat mezét viselte, feltehetően a Belgium-Svédország mérkőzésre érkeztek a városba. A rendőrség a környéket lezárta. A fegyveres elmenekült a helyszínről, és még mindig nem került kézre.

A rendőrök terrorcselekményként kezelik az esetet. A feltételezett lövöldöző ugyanis feltöltött egy videót az internetre, melyben arról számol be arab nyelven, hogy az Iszlám Állam tagja, és hitetleneket öl Isten nevében. Azt azonban eddig nem erősítette meg senki, hogy a videón valóban az elkövető látható.

Belgium miniszterelnöke is megerősítette, hogy az áldozatok svédek voltak, és részvétét fejezte ki svéd kollégájának. Brüsszelben a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.