Mariupolban tömegsírokat ásnak, mert a hullaházak nem bírják a nyomást.

Mariupolban tömegsírokat ásnak, mert a hullaházak nem bírják a nyomást.

A mariupoli kórház bombatámadás után (Fotó: Dmitro Gurin Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mariupol, az Ukrajna keleti részén fekvő fő fekete-tengeri kikötő napok óta heves ostrom alatt áll. Amint lapunk is beszámolt róla, az orosz támadók ma megsemmisítették a város egyik szülészetét, az egészségügyi dolgozók és vajúdó nők közül többen megsebesültek, babák a hírek szerint nem.

Máshol azonban rengeteg civil vesztette életét a folyamatos tüzérségi támadásokban, a becslések szerint legalább 1170 civil halt meg a városban az elmúlt napokban, a polgármester-helyettes szerint.

Minthogy a rendes temetések ellehetetlenültek a városban, a halottasházak pedig beteltek, a hatóságok elrendelték tömegsírok ásását. „Sajnálatos módon, egyszerűen túl sok a holttest. [A tömegsírok ásása] szükséges lépés volt, mert nem tudunk rendesen temetni, a hullaházak pedig túlterheltek” – nyilatkozta a Financial Timesnak az egyik illetékes.

Az elmúlt két napban több mint 60 embert temettek tömegsírba. Voltak közöttük olyan civilek és katonák, akik az orosz támadás következtében haltak meg, és természetes halált halt betegek is, akiket ugyancsak nem tudtak máshogyan eltemetni. De így is sok holttest fekszik temetetlenül az utcákon, ami fertőzések veszélyével jár.

 

Címkék: ukrajnai háború