Még karácsony előtt beoltják Biden megválasztott elnököt

Még karácsony előtt beoltják Biden megválasztott elnököt

A kétnapos látogatásra Ukrajnába érkezett Joe Biden amerikai alelnök Kijev Boriszpili repülőterén 2014. április 21-én (Fotó: MTI/EPA/Jurij Makszimov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államokban is megkezdődött minden idők legnagyobb oltókampánya a Pfizer/BioNTech koronavírus-vakcinájával. A 78 éves megválasztott elnököt, Joe Bident a jövő héten fogják beoltani, míg Mike Pence alelnök már holnap beoltják. Mindkettejük nyilvánosan fogja megkapni a vakcinát, hogy ezzel növeljék a közbizalmat iránta, írja a HVG.

Donald Trump elnök úgy nyilatkozott, hogy alig várja, hogy ő is megkaphassa az oltást, de ő már átesett a fertőtésen, így bizonyos szintű immunitása feltételezhetően van a vírus ellen, így nem tartozik az elsődlegesen beoltandó csoportba. Ahogy mindenütt a világon, az Egyesült Államokban is a rizikócsoportokba tartozókat: az egészségügyi dolgozókat, az időseket és a krónikus betegeket oltják először.

Az Egyesült Államokban a Pfizer/BioNTech mellett már a Moderna is megkapta az engedélyt az oltóanyagaik alkalmazására a szövetségi gyógyszerügyi hivataltól, az FDA-től. Emellett már az Egyesült Királyságban is folyik az oltókampány. Az Európai Unió területén azután indulhat meg, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi valamelyik oltóanyagot. Erre valószínűleg jövő szerdán fog sor kerülni, itt is a Pfizer/Moderna az első befutó.