Még mindig a férfiak uralják a BBC fizetési listáját, sőt

Még mindig a férfiak uralják a BBC fizetési listáját, sőt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kellemetlen helyzetbe került a BBC tavaly, miután kiderült, a brit közszolgálati adó legjobban fizetett munkatársainak kétharmada férfi, a hét legjobban fizetett munkatárs között pedig egyetlen nő sincs.

A BBC közismert női munkatársairól sorra derült ki, hogy lényegesen kevesebbet keresnek az azonos pozícióban dolgozó férfi kollégáiknál.

A sort a csatorna kínai tudósítója, Carrie Gracie nyitotta, aki a bérszakadék elleni tiltakozásképpen a tudósítói posztról is lemondott. Rövidesen már 170 női munkavállaló követelt bocsánatkérést, és hogy visszamenőleg is korrigálják a különbségeket.

A BBC elismerte, hogy követett el hibákat, és lépéseket is tett, idén azt közölték, hogy  átlagban 9,3 százalékról 7,6 százalékra sikerült mérsékelniük a különbséget, amelynek felszámolását 2020-ig vállalták.

A legjobban keresők friss listáján ez egyelőre nem látszik, azt még mindig a férfiak uralják: már nem csak az első hét, hanem az első tizenkét legjobban kereső munkatárs közé sem fért be egyetlen hölgy sem. A listát az angol futballválogatott egykori sztárja, Gary Lineker vezeti, de nem ő az egyetlen ex-focista, Alan Shearer is ott van a 7. helyen.

A Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy mi a helyzet a bérkülönbségekkel a világ más országaiban; Magyarországon húsz százalékkal keresnek kevesebbet a nők férfiaknál.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.