Megkapta a végleges engedélyt a Pfizer oltóanyaga az Egyesült Államokban

Megkapta a végleges engedélyt a Pfizer oltóanyaga az Egyesült Államokban

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 27-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinája az eddigi vészhelyzeti alkalmazás után hétfőn megkapta a teljes forgalomba hozatali engedélyt Amerikában az FDA-tól – írta a Portfolió.

A teljes jóváhagyás a 16 évnél idősebbekre vonatkozik, és azt jelenti, hogy a vakcina mostantól nem csak egészségügyi veszélyhelyzetben használható. 

Korábban Anthony Fauci, Joe Biden elnök egészségügyi főtanácsadója arról beszélt, bízik abban, hogy a vakcinák augusztusban elkezdik megkapni a teljes jóváhagyást az amerikai gyógyszerfelügyelettől, szerinte ugyanis ez több vállalatot és iskolát is arra ösztönözne, hogy szorgalmazzák az oltásokat. 

A Pfizer oltása az első, amely megkapta az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet végleges engedélyét. Anthony Fauci szerint a végleges jóváhagyás azokat is meggyőzheti az oltás felvételéről, akik eddig ennek hiánya miatt ódzkodtak a vakcináktól.

A Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) adatai szerint több mint 203 millió dózist adtak be eddig a Pfizer-BioNTech vakcinájából Amerikában.