Andrew Tate „kurzusának” tagjai több tucat nőt kényszeríthettek szexmunkára

Andrew Tate „kurzusának” tagjai több tucat nőt kényszeríthettek szexmunkára

Andrew Tate brit-amerikai milliomos és nőgyűlölő influenszer (Képernyőfelvétel: Andrew Tate Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint negyven nőt kényszeríthettek online szexmunkára Andrew Tate „War Room” (Hadiszoba) csoportjának tagjai – derítette ki a BBC.

A kiszivárgott csoportos üzenetek 45 lehetséges áldozatról számolnak be, akiket 2019 márciusa és 2020 áprilisa között szervezhettek be, az áldozatok pontos száma azonban ismeretlen. A War Room „kurzust” is árusító Andrew Tate-et – aki kickbox karrierje után közösségi média influenszerként lett ismert – Romániában nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolják. A toxikus maszkulinitás ikonikus alakjának számító férfit tavaly decemberben tartóztatták le a román hatóságok, nemrég kiengedték a házi őrizetből, szabadlábon lehet a bírósági tárgyalásig.

A cikk szerint a csoport vezetői arra ösztönözték a résztvevőket, hogy miután elcsábították a nőket, szigeteljék el őket a társadalomtól, ezt követően pedig kényszerítsék őket online szexmunkára. A csoport vezetőit „tábornokoknak” nevezik, az egyik ilyen fő figura, „Iggy Semmelweiss”, aki konkrét tanácsokat is osztogatott a nők behálózásával és bántalmazásával kapcsolatban: „(...) Ezután sok kis lépés következik, hogy (a nőnek) a teljes támogatói szervezetét eltávolítsuk az életéből. Majd „megbüntetjük” egy szabályszegésért – legyen az elképzelt vagy valódi – a következőképpen: kényszerítjük arra, hogy a nevünket magára tetoválja, hogy elhagyja a családja otthonát/lakását/városát/országát, hogy online kamerázzon/vetkőzzön nekünk, lányokat szerezzen, eszkalálni, eszkalálni, eszkalálni.” (Részlet a War Room üzenőfaláról, Június 8. 2021.)

Egy másik üzenetében „Iggy” arról magyaráz, hogy hogyan lehet valakinek abszolút hatalma egy nő fölött: „(...)Elszigetelni (a nőt) a családjától, barátaitól, múltjától a LEGKEDVESEBB dolog, amit tehetsz, HA FELELŐSSÉGET vállalsz azért, hogy KIZÁRÓLAGOS HATALMAT gyakoroljál fölötte.” A  megszerzett üzenetek a BBC szerint azt bizonyítják, hogy a csoport befolyásosabb tagjai aktívan ösztönözték a résztvevőket arra, hogy nők elleni erőszakot kövessenek el. Ezen kívül egy másik felhasználó arról is ír, hogyan reagált, amikor egy nő panaszkodott a körülményeire: „Fogtam a billentyűzetét és fejbe vertem vele. Ezután bement a szobájába és hét órán keresztül dolgozott szünet nélkül”.

Két áldozattal is sikerült beszélnie a BBC-nek, akiket először úgy csaltak tőrbe, hogy elhitték, párkapcsolatban vannak az elkövetőkkel. Ezt követően lassú, fokozatos lépésekkel kényszerítették őket az alávetettségre. „Iggy Semmelweiss”, valódi nevén Miles Sonkin korábban két szektának is a tagja volt, és a „War Room” miden új tagjának könyvlistát küld és egy nyilatkozatot a csoport irányelveiről. Az egyik szivárogtató – aki két évig volt a kurzus értékesítési és marketing igazgatója – így foglalta össze a kurzust: „A Hadiszoba arról szól, hogy nőket kényszeríts arra, hogy téged szolgáljanak”.