„Ne szedjenek lóféreghajtót a koronavírusra”

„Ne szedjenek lóféreghajtót a koronavírusra”

Ivermektin (Fotó: TajPharmaImages/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több túladagolásos eset után kifakadt az ivermektin önhatalmú alkalmazása ellen egy amerikai sürgősségi orvos.

Ne szedjék az ivermektin elnevezésű lóféreghajtót a koronavírusra, mert az nem arra való – figyelmeztetett egy amerikai sürgősségi orvos, miután több beteg is túladagolta magának a szert. Az oklahomai kórházban történt esetekről beszámoló Jason McElyea a helyi KFOR adónak arról beszélt, jó lenne, ha felfognák az emberek, hogy az ivermektin nem nekik készült, s ugyan kis dózisban használják esetleg emberek esetében is, de nem a koronavírussal szemben.

– Nem véletlenül receptre adják ezt a gyógyszert, mivel alkalmazása veszélyes lehet – jelentette ki az amerikai sürgősségi orvos a BBC-nek. „Nem vagyunk sem lovak, sem marhák, az (ivermektin) nagy dózisban történő alkalmazása nagyon veszélyes és súlyosan károsítja a szervezetet” – szögezte le a szakember.

– Néhány ember, aki nem megfelelő adagban szedi be a szert, valójában rosszabb helyzetbe került, mintha elkapta volna a koronavírust – közölte Jason McElyea.

Ahogy arról lapunk korábban már beszámolt, hiába nem gyógyítja a koronavírust az ivermektin, soha nem látott mennyiségben vásárolják fel a megtévesztett emberek, miközben a koronavírus elleni hatékonyságát semmi sem bizonyítja, sőt, a klinikai tesztek sorozatos negatív eredménye inkább a hatástalanságát bizonyítja. A felvásárlási lázra reagálva az Egyesült Államokban a gyógyszerügyi hatóság szerepét betöltő FDA közleményében arra szólította fel az embereket, hogy ne szedjék azt. Maga az ivermektin gyártója sem ajánlja covid-ellenes használatra a készítményét.

A sürgősségi orvos szerint ráadásul az a maroknyi ember, aki túladagolta a gyógyszert, tovább terhelte a kórházi személyzetet, amely már így is megfeszített munkát végez a koronavírusos esetek kezelésében.