Putyin a Győzelem Napján: Oroszország ellen újra háború folyik

Putyin a Győzelem Napján: Oroszország ellen újra háború folyik

Vlagyimir Putyin Gőzelem napi beszéde a moszkvai Vörös téren 2023. május 9-én (Fotó: AFP via Europress/Gavriil Grigorov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A civilizáció ma ismét fordulóponthoz érkezett, Oroszország ellen újra háború folyik, de az ország képes szavatolni biztonságát – jelentette ki Vlagyimir Putyin kedden, a győzelem napja alkalmából rendezett díszszemlén a moszkvai Vörös téren. „Oroszország ellenfeleinek az a céljuk, hogy elérjék az ország összeomlását és megsemmisülését, eltöröljék a második világháború eredményeit, véglegesen megtörjék a globális biztonság és a nemzetközi jog rendszerét, megfojtsanak minden szuverén fejlődési központot” – hangoztatta az orosz elnök az MTI tájékoztatása szerint.

Több ezer katona előtt elmondott beszédében Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól függ.

Hétfőhöz hasonlóan kedd reggel is rakétákkal támadta Oroszország Kijevet, de Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint, sikerült őket lelőni.