Putyin: Oroszország és Kína erősíteni fogja a katonai együttműködést

Putyin: Oroszország és Kína erősíteni fogja a katonai együttműködést

Vlagyimir Putyin orosz államfő videókapcsolaton keresztül tekinti meg az orosz haditengerészet új hajóinak avatását a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. december 14-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tárgyalt egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping, Kína vezetője. A videokapcsolaton keresztül folytatott megbeszélést követően Putyin bejelentette: Oroszország és Kína erősíteni fogja a katonai együttműködést.

– Az orosz-kínai együttműködés egész komplexumában, kapcsolatainkban különleges helyet foglal el a katonai és haditechnikai együttműködés, amely hozzájárul országaink biztonságához és a stabilitás fenntartásához a kulcsfontosságú régiókban. Célunk, hogy erősítsük az orosz és a kínai fegyveres erők közötti együttműködést – hangoztatta az orosz vezető.

Putyin moszkvai látogatásra is meghívta Hszit.