Videón: rejtélyes, feltehetően Ukrajnából indított robotrepülőgép zuhant le Zágrábban

Videón: rejtélyes, feltehetően Ukrajnából indított robotrepülőgép zuhant le Zágrábban

A horvát rendőrök lezárták a Jarun tó környékét, ahol feltehetően egy Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le 2022. március 10-én. (Képernyőfelvétel: HINA multimedija)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakértők szerint – a roncsok alapján – egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén – jelentette pénteken az Index.hr című helyi hírportál meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva.

Az MTI beszámolója szerint az eset csütörtökön valamivel éjfél előtt történt. A város központjában is hallható robbanás után a repülőgép egy nagyobb darabja a Jarun tó mellett zuhant le, a helyszínen három méter átmérőjű kráter keletkezett.

Lakossági bejelentés alapján a rendőrség azonnal kiérkezett a helyszínre. A roncstól nem messze két ejtőernyőt is találtak. A területet lezárták. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy a roncsokról készült fotókat, felvételeket ne osszák meg az interneten.

Az ügyben még nem szólalt meg az illetékes minisztérium.

Korábban a 444 is megírta a Jutarnji Listre hivatkozva, hogy csütörtök éjszaka nagy robbanás rázta meg a Jarun tó környékét. A Jutarnji beszámolója szerint sérültekről nem érkezett jelentés. Hivatalosan meg nem erősített állításuk szerint a helyszínen széles körben terjedt az az információ, hogy a roncsokon „vörös csillag és cirill betűk” voltak. 

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!