Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett a V4-ek mellett

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett a V4-ek mellett

Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország elkötelezett a visegrádi országok (V4) együttműködése mellett, és támogatja a nyugat-balkáni országok csatlakozását az Európai Unióhoz – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pénteken Prágában. „Tárgyalásaink megmutatták, hogy ha vannak is pillanatnyi véleménykülönbségek közöttünk, a fontos dolgokban egyetértünk” – mondta az MTI által idézett Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Jana Cernochová cseh védelmi miniszterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón újságíróknak.

– Megerősítettük a V4-ek együttműködésének megerősítését és folytatását a védelmi politika terén – ismertette a négy visegrádi védelmi miniszter prágai találkozóján elfogadott nyolcpontos közös nyilatkozatot Jana Cernochová.

A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák védelmi miniszter kétnapos találkozóját Jana Cernochová, a cseh védelmi tárca vezetője hívta össze abból az alkalomból, hogy a Visegrádi Négyek (V4) elnöki tisztségét jelenleg Csehország tölti be. A V4-hez a találkozó második napján a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC), illetve a Nyugat-Balkán országainak képviselői is csatlakoztak.

Külpolitikai podcastunk, a Reptér legfrissebb adása is Csehországgal, az ottani, a tanárok és az oktatás, illetve az egészségügy melletti szolidaritási sztrájkokkal foglalkozott. A beszélgetést alább tudják meghallgatni: