Szlovénia kötelezővé teszi az oltást az állami hivatalokban

Szlovénia kötelezővé teszi az oltást az állami hivatalokban

Oltanak a Novavax vakcinával (Fotó: Novavax.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szlovénia kötelezővé teszi az oltást az állami hivatalok dolgozóinak – közölte Zdravko Pocivalsek gazdaságfejlesztési miniszter pénteken Ljubljanában. Aki nem tudja oltatni magát, annak gyógyultsági igazolást kell szereznie. Akik ezeket nem teszik meg, nem dolgozhatnak majd ügyfelekkel.

– Most, hogy van elég vakcina, az állam nem lehet túsza azoknak, akik ellenzik a kötelező oltást – jelentette ki Pocivalsek, hozzátéve, hogy szerinte a munkavédelmi jogszabályok lehetővé teszik a lépést.

Az országban hétfőtől mindenkinek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek másokkal, esetleg olyan intézményben dolgoznak vagy olyan tevékenységet folytatnak, aminek során fennáll a vírus terjedésének veszélye.

Szlovéniában péntekre 998 új fertőzöttet találtak, négy beteg halt meg, 278-an vannak kórházban és 61-en intenzív osztályon. Az országban kicsivel több mint kétmillióan laknak, az oltás első adagját pedig 1 019 524-en kapták meg.

(MTI)