Verekedésbe keveredett a görög partiszigeten a világ egyik legdrágább focistája, Harry Maguire

Verekedésbe keveredett a görög partiszigeten a világ egyik legdrágább focistája, Harry Maguire

Harry Maguire, a Manchester United játékosa (piros mezben) a Chelsea elleni első osztályú angol labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. február 17-én (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Görög sajtóértesülések szerint Míkonosz szigetén letartóztatták Harry Maguire-t, a Manchester United sztárját, jelentette az MTI. A brit Independent cikke szerint a tavaly mintegy 80 millió fontért a korábbi bajnok Leicester City-től a Manchester Unitedhez igazolt hátvéd és két barátja péntek reggel keveredett összetűzésbe a sziget egyik bárja előtt. Az információk szerint a szóban forgó másik társaság is angol volt.

A görög rendőrség az esettel kapcsolatban csak annyit közölt: egy 27, egy 28 és egy 29 éves személyt vettek őrizetbe. A hatóságok arról is beszámoltak, a három külföldi inzultálta és ököllel meg is ütötte a járőröket. A három személyt ezért előállították, ám a rendőrőrsön is ellenálltak az intézkedésnek, lökdöstek és megütöttek három rendőrt.

Maguire klubja is elismerte, hogy az „állítólagos” incidensben a United csapatkapitánya is érintett – ők azt írták: a játékos nem sérült meg és mindenben együttműködik a hatóságokkal. Az angol válogatott labdarúgóról fotó is előkerült, amint egy másik közeli sziget, Szírosz bírósági épületébe tart. A görög rendőrség szerint ügyészségi meghallgatást tartottak.

A manchesteri játékosok szabadságukat töltik, miután múlt vasárnap az elődöntőben búcsúztak az Európa-ligától.

A csendes kis égei sziget, a mindössze tízezer lakosú, 85 négyzetkilométer területű Míkonosz az elmúlt években roppant felkapott lett többek között a brit turisták körében, miután rengeteg közösségi médiaceleb, nagy követőbázissal bíró, ismert Instagram személyiség kapott rá Míkonoszra, és posztolta tele felületeit az ott készült fotókkal. A sziget – egyes görög vélemények szerint – azóta egyre inkább a túlzott turizmustól és az egyre nagyobb tömegben érkező bulituristáktól szenved.