Elhunyt Ambrus Zoltán rockzenész

Elhunyt Ambrus Zoltán rockzenész

Ambrus Zoltán (Fotó: Török Hajni, Facebook/Irigy Hónaljmirigy)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötvenhárom éves korában meghalt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja, Ambrus Zoltán – tájékoztatott az együttes a Facebook-oldalán. A zenész hosszan tartó, súlyos betegség után távozott. A zenekar a család kérésére további információt nem kíván közölni.

Ambrus Zoltán 1966. május 19-én született Budapesten. A középiskolában műszerésznek tanult, majd először a Primula, a katonaság előtt pedig a Légió nevű zenekarban játszott. Később az Árkádok tagja is volt. Az 1990-es megalakulástól fogva tagja lett az Irigy Hónaljmirigy paródiazenekarnak, szerepelt az együttes műsoraiban, közreműködött a lemezeken is. Tizennégy éve, 2005-ben autóbalesetet szenvedett, agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, így felépülése hosszú ideig tartott.

Az Irigy Hónaljmirigyből 2010-ben kivált, aztán néhány évre az Alcohol rockzenekar gitárosa lett. Helló, Mister! néven saját csapata is volt. Mindkét korábbi együttesével megmaradt a jó viszony, tavaly szerepelt az Irigy Hónaljmiriggyel, és feltűnt az Alcohol klipjében is.