Elhunyt Bajomi Nagy György

Elhunyt Bajomi Nagy György

Bajomi Nagy György (Fotó: Örkény István Színház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt a Jászai Mari-díjas Bajomi Nagy György – tudatta az Örkény Színház a Facebook-oldalán. „Megrendülten tudatjuk, hogy Bajomi Nagy György, társulatunk tagja, méltósággal és mindannyiunk számára példaadó lelkierővel viselt hosszú betegség után a mai napon elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk hírt” – fogalmaztak közleményükben az 56 éves korában elhunyt művész halála kapcsán.

Bajomi Nagy György Szentesen született. A Nemzeti Színház Stúdiójában töltött két év után végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1992-ben, Huszti Péter osztályában. Pályáját Nyíregyházán kezdte, majd a Pécsi Nemzeti Színházban játszott egy évtizedig, azután szabadúszó korszak következett. Játszott a Nemzeti Színházban, köözben a Tűzvonalban című tévésorozat szereplőjeként széles körű ismertségre és népszerűségre tett szert. Ezt követően a Jordán Tamás igazgatta szombathelyi Weöres Sándor Színháznak lett hét évig tagja. Székely Csaba Vitéz Mihály című színdarabjának főszereplőjeként díjat vehetett át a POSZT-on, valamint a nyári Városmajori Színházi Szemlén. A Thália Színház Humorfesztiválján 2015-ben a zsűri különdíját kapta A hülyéje című Feydeau-előadásban nyújtott alakításáért. 2020-tól az Örkény Színházban lelt szakmai otthonra – írta nekrológjában róla a Színház Online.

Címkék: színház, gyász