Jön a „szolid maffiózó”

Jön a „szolid maffiózó”

Matt Bianco (Forrás: Matt Bianco/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvara ismét megtelik a zene szerelmeseivel! A Quimby, Rúzsa Magdi és Ákos után 2022. július 9-én a Matt Bianco lép színpadra.

Az idén 40 éve működő Matt Bianco története olyan, mint egy véget nem érő latin jazz-pop szappanopera. A közhiedelemmel ellentétben az együttest nem Matt Bianco alapította, mert ő egy kitalált titkosügynök, hanem Mark Reilly frontember, Danny White billentyűs és Kito Poncioni basszusgitáros. Egy akkor még ismeretlen lengyel énekesnővel, Basia Trzetrzelewskával kiegészülve vették fel első albumukat, amelyen egyből olyan slágereket hoztak össze, mint a Whose Side Are You on, a Half a Minute vagy az 1980-as évek magyar úttörőtáboraiban reggelente ébresztőként sugárzott Get Out of Your Lazy Bed.

Aztán Danny és Basia összejöttek, és leléptek a zenekarból, hogy Basia szólókarrierjét egyengessék. Helyükre érkezett Mark Fisher billentyűs, akivel szintén sikeres korszakot tudhattak magukénak. Aztán lelécelt Fisher is, húsz év után pedig visszatért a tékozló szerelmes pár, hogy újra megalakítsák az eredeti Matt Biancót, majd egy lemez után megint leléptek, és jött újra Fisher, akivel Anglián, Európán és az Egyesült Államokon kívül óriási sikereket értek el Japánban is.

Mark Reilly, aki Woody Allent idézve ma úgy néz ki, mint egy szolid maffiózó, Fisher 2016-os halála óta egyedül viszi a zenekart, de rendületlenül szállítja remekül hangszerelt, igényes, életvidám, latinos jazz-popját.

Idei turnéján, amellyel a szolnoki RepTár közönségét is elegáns, színes, illatos, lágy ritmusorgiára ringó párhuzamos univerzumba repíti, tizenötödik nagylemezét, a The Essential Matt Bianco című dupla albumát mutatja be, amelyen eddigi karrierje legnagyobb slágereinek újraértelmezéseit vonultatja fel.

A koncert július 9-én este kilenckor kezdődik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban. Május 1-jétől július 9-ig a koncertjegy ára 7900, 9-én, a helyszínen 8500 forint.

Címkék: Matt Bianco