Ma jelenik meg Harry herceg Spare című önéletrajza

Ma jelenik meg Harry herceg Spare című önéletrajza

Fotósok egy Harry herceg könyvét áruló könyvesboltban (Fotó: Spectrum FM Costa Almeria/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit királyi udvarból távozó, és jelenleg Amerikában élő Harry herceg Spare (~Pótlék) című önéletrajzi kötete ma jelenik meg világszerte összesen 16 nyelven. A könyv felvezető marketingkampánya részeként számos meredek vádat kiszivárogtattak már a könyvből, illetve maga Harry herceg is több interjút adott.

A brit királyi udvar a sorozatos kérések ellenére sem volt hajlandó semmilyen módon kommentálni a könyvből kiszivárogtatott állításokat. Számos brit és amerikai könyvesbolt már brit idő szerint éjfélkor kinyitott, hogy a rajongók (és utálkozók) a megjelenés első percében hozzájuthassanak a bombasztikus (bár csekély mértékben bizonyított) állításokkal teli könyvet. Legutóbb talán csak a Harry Potter-láz csúcspontján övezte ekkora várakozás egy könyv megjelenését.

Az egyik brit könyvesboltlánc szerint tíz éve nem rendeltek meg egy könyvet a megjelenés előtt ennyien. Sok könyvesboltban már most úgy terveznek, hogy a zárás után túlórázniuk kell, hogy ki tudják szolgálni az összes vevőt.

A könyv kiszivárogtatott állításairól mi is több cikkben írtunk. Ezekben előkerülnek a brit királyi család elmúlt évtizedeinek leghangosabb botrányai és sorsfordító eseményei, Diana halálától Harry afganisztáni bevetésén és a trónörökös Vilmossal való összeveszésén át a királynő haláláig szinte minden. A legtöbbek valószínűleg arra kíváncsiak, hogy mi vezetett Harry és amerikai színésznő felesége Meghan Markle illetve az udvar szakításához.

Harry állításaira a kommentátorok általában szkepszissel reagálnak, szinte minden hírforrás megjegyzi, hogy ezek „vádak”, „állítások” és „nézőpontok”, nem pedig tények.

Címkék: Harry herceg