Meghökkentő részletek derülnek ki Harry herceg új könyvéből

Meghökkentő részletek derülnek ki Harry herceg új könyvéből

Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia (jobbra) és öccse, Harry herceg édesanyjuk, Diana néhai walesi hercegné szobrának a leleplezési ünnepségén a londoni Kensington-palota kertjében 2021. július 1-jén. Ezen a napon lett volna hatvanéves Lady Diana Spencer, Károly brit trónörökös néhai felesége (Fotó: MTI/AP/Pool/Dominic Lipinski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre szivárognak a meghökkentő részletek Harry herceg jövő héten megjelenő, a Spare (Tartalék) címet viselő emlékirataiból: többek között azt írja, hogy 25 embert ölt meg, miközben Afganisztánban szolgált, és ezt egyáltalán nem szégyelli – adja hírül a Sky News. Harry herceg – III. Károly király és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő unokája – egyébként 10 évet töltött a hadseregben, köztük két afganisztáni frontszolgálatot. 

Nem ez az egyetlen érdekes részlet: a könyvben szó esik például arról is, hogy  édesanyjuk halála után mindkét herceg arra kérte Károly királyt, hogy ne vegye feleségül Camilla Parker-Bowlest. Mint írta, mindketten szívesen látták Camillát a királyi családban, de nem akarták, hogy apjuk feleségül vegye őt. – Nem kell újra megházasodnod – kérték tőle.

Károly király 15 évig volt házas első feleségével, Diana hercegnővel, mielőtt a pár 1992-ben elvált. Diana 1997 augusztusában autóbalesetben vesztette életét. Az új király 2005 áprilisában vette feleségül Camillát.

Harry herceg a könyvben elismerte, hogy 17 éves korában kokainozott először, méghozzá egy vadászat alkalmával kínálták meg vele.

A legnagyobb vihart azonban azonban eddig az kavarta, hogy a herceg tettlegességgel is vádolja megjelenés előtt álló új könyvében bátyját, Vilmos brit trónörököst. A The Guardian által idézett leírás szerint az incidens még 2019-ben, Harry londoni otthonában történt. A vita Harry amerikai felesége, Meghan körül robbant ki, akit állítása szerint Vilmos nehéz természetűnek, gorombának, nyers modorúnak nevezett.

Harry a veszekedés közben azzal vádolta bátyját, hogy „a sajtóban Meghanról elterjedt narratívát szajkózza”. A vita egyre jobban elfajult, végül Harry leírása szerint Vilmos a gallérjánál ragadta meg és a földhöz teremtette öccsét, miközben nyakláncát is elszakította. A tettlegesség „látható sérüléseket”okozott Harry hátán, mivel éppen a kutya itatótáljára esett, amely eltört alatta és megvágta.

Vilmos ezután felajánlotta Harrynek, hogy üssön vissza, ahogy ez a gyerekkorukban lezajlott verekedéseik után is szokásuk volt, ám Harry erre nem volt hajlandó. Vilmos ezután távozott, de nem sokkal később visszatért és bocsánatot kért – olvasható a könyvrészletben.

A sussexi herceg egyébként egy vele készült interjúban (amely pénteken fog megjelenni teljes terjedelmében) azt mondta: „Szeretném visszakapni az apámat. Szeretném visszakapni a bátyámat”. Erre a brit lap szerint még kevesebb lesz az esély, miután megjelenik a könyv, amely Harry herceg vélt vagy valós sérelmeiről szól, és kiteregeti a családi szennyest.