Újabb fideszes szólt be Demeter Szilárdnak

Újabb fideszes szólt be Demeter Szilárdnak

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Gulyás Dénes operaénekes kedd délelőtt bírálta Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának a Telexen megjelent kijelentéseit, Fürjes Balázs a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is éles kritikával illette azokat.

Demeter többek között a magyar irodalom 80 százalékának „kukázásáról” beszélt, és arról, hogy gyűlöli a színházat.

Erre kedd kora este Fürjes Balázs úgy reagált a közösségi oldalán, hogy szerinte „ne kukázzunk verseket, regényeket, novellákat”, mert az „semmi jóra nem vezet”. A jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypártok színeiben a polgári beállítottságú budapesti XII. kerületben indulni kívánó fideszes politikus szerint a kortárs és korábbi magyar művek értékelését „bízzuk bátran arra, aki véleményalkotásra leginkább hivatott: a mindenkori magyar olvasóközönségre”. Végül azt is hozzátette, nem leplezetten Demeter Szilárdnak címezve: „hatalomból a hivatalosság végképp ne ítélkezzék, ne akarjon nevelni senkit! Nem ez a feladatunk”.