Polgári, oppárdon: Proli Magyarország

Polgári, oppárdon: Proli Magyarország

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bayer Zsolt csúnyán lebukott. Immár nem csupán „a Fidesz trágárságfelelőse” lehet az epitheton ornans-a, hanem „a Fidesz mutyifelelőse” is megfelelő jelző lehet annak a bizonyos 5-ös párttagkönyv tulajdonosának. Csakhogy míg Mészárosék nagyban csinálják a lenyúlást, addig a publicista a „kleine Fische, gute Fische” elvére fűzi fel az életét. Ki mihez jut közel, azt viszi.

Bayer 32 ezer forintért bérelhet lakást a Világörökség részét képező Budai Várnegyedben. Ma reggelre a 24.hu jóvoltából már azt is tudhatjuk, hogy ezt a csavaros magyaros észjárás segítségével sikerült megoldani. A Budavári Önkormányzat tájékoztatása alapján ugyanis Bayer lakáscserével jutott az I. kerületi, Úri utcai lakáshoz. Ezt nem is tehette volna másképp, hiszen a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások (a szóban forgó ingatlan is az) bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető.

Az Úri utcai lakást Bayerrel elcserélő magánszemély azonban csak két hónapig birtokolta a pilisszentkereszti házat, az sietősen visszakerült Bayer Zsoltékhoz, az újságíró fiának nevére. A 24.hu mai videójában szembesíti a Népszabadság korábbi publicistáját a fenti esettel, aki először kategorikusan letagadja a zsebszerződéses ügyletet, majd nagy nehezen mégis beismeri, azzal, hogy közli az őt kérdező újságíróval, hogy „nyert”. A nyájas olvasóknak azt tanácsolom, minél nagyobb képernyőn nézze meg az ominózus videót.

A Tim Roth főszereplésével készült „Hazudj, ha tudsz!” című televíziós sorozat legszebb pillanataiban érezhetjük magunkat annak megtekintése közben. Bayer az elején még a gyász öt fázisa közül az első kettőt, a tagadást és és a haragot gyakorolja, amikor dacosan odaveti Horváth Csaba László újságírónak: „nem”, ő nem a fentiek szerint mutyizott, majd elfedendő a friss hazugságot, gyorsan napszemüveget tol az arcára. Majd amikor a kolléga kiteríti a kártyáit, akkor tovább lép egy újabb fázisba, az alkudozáséba: „és?” veti oda kérdezőjének. Ezzel egyúttal emléket állítván Horn Gyula méltán híres „na és?” kérdésének. (A fiatalabbak és a gyengébb memóriájúak nézzenek utána, mi is ez.)

Bayer a lakásügyéről: És? (Horn Gyula tribute)

Bayer a lakásügyéről: És? (Horn Gyula tribute) - Coub - GIFs with sound by Gulyás Balázs

Bayer egyébként is legendásan spórolós típus, nem könnyen ad ki pénzt a kezéből. Emlékezetes, hogy korábban szlovák rendszámú autóval közlekedett, így úszva meg a regisztrációs adót, míg a Simicska Lajos felé fennálló „sok-sok milliós” tartozását az oligarcha nyomatékos felszólítására sem adta meg. Az elvesztett perek költségét is inkább ötforintosokban kunyerálta össze a fideszes nyugdíjasoktól, mint hogy ő fizette volna ki. A hírek szerint dupla akkora összeg gyűlt össze ötforintosokban, mint amennyit Hadházy Ákos független képviselőnek kellene kifizetnie, a tartozást azonban Hadházynak sem adta meg, hanem inkább magánál őrzi.

Így szüremkedik lejjebb és lejjebb a kádári Magyarország. Ha Zsoltinak szabad ügyeskedve beköltöznie a Budai Várnegyedbe, akkor nekem is szabad megbuherálnom a gázórát. De fordítva is működik, ha én megoldom okosba’, akkor Zsolti is megoldhatja, letojom. Mé’, ha te lennél a tűz közelében, te nem lopnál, báttya?

Immár nemcsak, hogy nem „politikai termék” a polgári Magyarország, hanem egyenesen a latrinán lehúzott meggyűlölt, lenézett idea. A Fidesz Magyarországa Kádár- és a Bayer által olyannyira megvetett prolik Magyarországává vált. És a Fidesz proli-Magyarországán Bayer az egyik legkiemelkedőbb ebben a proli-műfajban, ezt megerősítette ezzel a piti lakásmutyival is, legalábbis Bayer megkapóan őszinte öndefiníciója szerint: „Igen, senki sem tud olyan büszkén nem tudni, olyan büszkén és kérlelhetetlenül bunkó lenni, mint a proli. A proli … többnyire nem termel semmit, csak gyűlöletet, irigységet és halált. S a proli legjobban fenyegetni szeret.”

Narancsvilág proletárjai, szégyenkezzetek!