Thuróczy Szabolcs: Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi

Thuróczy Szabolcs: Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi

Thuróczy Szabolcs (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nehéz elképzelni, milyen lehet a nyár közepén, negyven fokban, százhúsz kilós védőfelszerelésben bombát keresni és hatástalanítani egy mező közepén – mesélte az interjúban Thuróczy Szabolcs. A színész legújabb műsora, a Spektrumon látható Tiltott zónák olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, ahová kevesek léphetnek csak be. Az állatgondozók munkáját éppúgy megismerhetjük, mint a légiforgalmi irányítókét, a vadászpilótákét, vagy a tűzszerészekét. – Amikor ilyesmivel szembesül az ember, az azért elgondolkodtatja a saját életével kapcsolatban, helyére pofozza az egót – fogalmazott Thuróczy Szabolcs.

A színész a magyar foci helyzetéről, a szurkolásról és a félelemkeltésről is beszélt, de szóba került Cserhalmi György, a „a mi Belmondónk” is, aki „igazi nemzeti kincs”, a Magyar Művészeti Akadémián tartott székfoglaló beszéde pedig mintha „hirtelen kitisztította volna az agyunkat, rádöbbentve, hogy muszáj beszélni arról, amiről a legtöbben mélyen hallgatnak: hogy mi zajlik körülöttünk”.

• Hogy jött létre a Bödőcs Tibor könyvéből született Meg se kínáltak című monodráma?
• Mivel lepte meg magát az ötvenedik születésnapjára?
• Hány fontos szakmai pillanat volt az életében?
• Milyen érzés tartótisztet játszani?
• Az Elkxrtuk című Gyurcsány-film után melyik politikusról kellene még filmet forgatni?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang szeptember 24-én megjelent, 2021/39. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!