A dilettantizmus nyomában

A dilettantizmus nyomában

Kásler Miklós a székesfehérvári osszárium ásatásainak eredményéről tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. április 13-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Emberminiszterek jönnek, emberminiszterek mennek, csupán egy valami nem változik: az agyaglábakon járó lomha óriás, az Emmi ugyanúgy alkalmatlan marad feladata betöltésére, mint zsenge leánykorában, amikor még Nefminek, Nemzeti Erőforrás Minisztériumának nevezték. Hiába irányította két neves orvos, kettejük regnálása között pedig egy utóbb püspökké avanzsáló pártember, a közneveléstől, a sporton, a szociális ügyeken, a kulturális ügyeken az egészségügyig a legkülönbözőbb területek összefogásával megbízott intézmény államtitkári szintre züllesztett minisztériumok gyűjtőhelye lett, ahol a fő főnök sokszor azzal sem volt pontosan tisztában, mit is csinálnak beosztottjai. 

 

A miniszter hobbijai

Négy éve Balog Zoltán látható megkönnyebbüléssel távozott a mamuttárca éléről. Nem különösebben meglepő, hogy utóda, a neves orvos, Kásler Miklós szintén nem sokat tudott kezdeni a magas pozícióval. Elődjével ellentétben viszont miniszterként igyekezett saját kedvteléseiből hivatalos politikát csinálni, s úgy tűnik, a kísérlethez megkapta a jóváhagyást felülről is.

• Mi volt a miniszter legnagyobb alkotása?
• Milyen botrányok övezték négy éves tevékenységét?
• Az őstörténet-kutatás mellett mi a másik hobbija Káslernek?
• Milyen csapást mért a magyartanításra az emberi erőforrások minisztere?

A teljes cikket a Magyar Hang április 29-én megjelent, 2022/18. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!