Rideg valóság

Rideg valóság

A Velencei-tó kiszáradt medre Pákozd közelében 2022. július 28-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Még el sem indult a nagy rezsiharc következő csatája, máris visszaesett a lakossági áramfogyasztás. Miután a kormány bejelentette, hogy a rejtélyes módon kiszámolt átlagon felül a világpiachoz igazítják az energiaárakat – tehát drasztikusan megemelik azokat –, a fogyasztók takarékoskodni kezdtek. Ez akár meglepő fejleménynek is tűnhet a rezsicsökkentés évtizede után, amelyben a korlátlan energiaszabadság jelszavával éltük fel a következő esztendők tartalékait. Orbán Viktor úgy megvédte a magyar családokat a brüsszeli ármánytól, hogy arra jó eséllyel rámegy az ország.

Mert a magyar ember nem térdel le (csak lánykérésre és imára); a magyar ember a vécére is autóval megy, ha úgy tartja kedve; és a magyar ember nem vesz pulóvert a lakásban még télen sem, feltekeri inkább a termosztátot. Nem vesszük be a liberális maszlagot a klíma- és energiaválságról, ragaszkodunk a Bayer Zsolt-i értelemben vett józan észhez, ami azt mondatja velünk, hogy az önmérsékletet hirdető ökonácik takarodjanak a k.rva anyjukba. Mi önrendelkezünk, vagyis a saját szabályainkhoz igazítjuk a valóságot. Csakhogy a valóság előbb-utóbb utoléri a függetlenség illúziójával házaló populistákat. És Orbán Viktort most érte utol.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 5-én megjelent, 2022/32. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!