Litkai Gergely: Igazából ki is a hülye?

Litkai Gergely: Igazából ki is a hülye?

Litkai Gergely humorista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A politikusok többségét nem arra tréningezték, hogy veszélyhelyzeteket oldjanak meg, hanem hogy megnyerjék a választásokat, és megtartsák a hatalmat mindenáron – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Litkai Gergely. A humorista szerint a környezet megóvása lehetne a régóta keresett nemzeti minimum, mert politikai oldaltól függetlenül mindannyian jól járnánk azzal, ha nem pusztítanánk el az élőhelyünket.

– Hiába tudjuk, hogy mi vár ránk, Magyarországon nem vagyunk hajlandók felkészülni a nehézségekre. Nem lesz vizünk, kipusztulnak az erdeink, elsivatagosodik az ország, ám ez egyelőre nem éri el a társadalom ingerküszöbét – fogalmazott a humorista, aki szerint az emberek csak akkor ösztönözhetők cselekvésre, ha érintve érzik magukat, és a klímaváltozás egyelőre távoli problémának tűnik ahhoz, hogy változtassunk az életünkön.

Litkai Gergely elmondta, örül hogy, leállították a Fertő tavi beruházást, hiszen így szélesebb körben is nyilvánvalóvá vált a projekt abszurditása. – Amikor egy tó partján, a természetes élőhelyek elpusztításával irracionális beruházásokat valósítanak meg, csak mert megtehetik, az nem normális – mondta.

• Miért egyszerű Magyarországon választást nyernie a Fidesznek?
• Meddig szennyezzük tovább a környezetünket, és mikor döbbenünk rá, hogy változtatnunk kell az életmódunkon?
• Mit csinál Goebbels macskája?
• Mi köze van Soros Györgynek a genderhez?
• Miért érdeke a kormánynak, hogy pokollá tegye az életünket?
• Ha a humor az apátia ellen is dolgozik, akkor a hatalom nem akarja elhallgattatni a humoristákat?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!