Mire a falevelek lehullanak, szigorítanak valamin

Mire a falevelek lehullanak, szigorítanak valamin

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mire a falevelek lehullanak, a kormány szigorít valamin. Nem tudni még, hogy min, egyelőre csak kajánul fenyegetőzik azzal, hogy ellenfeleinek nem fog tetszeni a dolog. Kocsis Máté többször is beígérte, durva európai és hazai viták lesznek. Ami már eleve különös. Miért gondolja bárki, hogy egy valóban a gyermekeket védő javaslat majd ilyeneket vált ki? Esetleg azért, mert valójában közelebb fog állni az elmúlt évek ötleteihez?

Azokhoz, amelyeket szintén gyermekvédelem címszó alatt adtak el, mégis sokkal inkább szóltak a szexuális kisebbségek egzecíroztatásáról. A Mi Hazánk már be is lebegtette, hogy szerintük a melegek esetében tizennyolc évre kellene felemelni a beleegyezési korhatárt. Most pedig reménykedhetünk, a szélsőjobboldali javaslat arra szolgált csupán, hogy a Fidesz ismét a centrális erőtérbe képzelhesse magát. De sajnos már semmin nem lepődhetünk meg. Tudjuk, amikor Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényének megalkotását emlegetik, akkor az utolsó, amit maguk előtt látnak, a gyermekek védelme.  

• Mire használja a gyermekvédelem témáját a kormány?
• Milyen intézkedésekre lenne valójában szükség?
• Miféle törvényi szigorításra készülhet a Fidesz?

A teljes cikket a Magyar Hang március 10-én megjelent, 2023/10. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!