A besúgó és kora

A besúgó és kora

Varga Ádám és Lengyel Benjámin A besúgóban (Forrás: IMDB)

Hasonló a séma, mint a Columbo-sorozatnál: ahogy az amerikai széria epizódjaiban rögtön az elején fény derül a gyilkos személyére, úgy A besúgó első perceiben is láthatjuk a címszereplő beszervezését. Az izgalmat, a feszültséget így is mindkét esetben sikerült fenntartani, de az analógiát nem érdemes tovább erőltetni. Időnként ugyanis szinte drukkolunk a besúgónak, hogy ne bukjon le, hogy sikerüljön teljesíteni a tartótiszt utasítását.

Mese bizonytalan folytatással

Az HBO magyar gyártású és témájú sorozatának története szinte meseszerű. Egy fiatalember, Szentgyörgyi Bálint jelentkezett a csatornánál az ötlettel, a forgatókönyvvel, s a döntéshozók láttak benne fantáziát. El is készült az HBO Max itthoni első nagy dobásának szánt, rendezőként Szentgyörgyi Bálint mellett Mátyássy Áron és Miklauzic Bence által jegyzett első évad, amelyet a világ számos országában egyszerre mutattak be idén április elejétől. Itthon a csatorna legnézettebb tartalma lett, tervezték a második évad forgatását. Ám valahol messze-messze, a globális szórakoztatóipar központjában a döntéshozók úgy látták, költségcsökkentésre van szükség, így az alkotókat és sok-sok nézőt sokkolva A besúgó és más tartalmak június végén kikerültek a szolgáltató kínálatából. A hírek szerint más csatornáknak szeretnék értékesíteni a szériát, így jöhet még kedvező fordulat, és talán nemcsak a sorozatot látjuk még viszont, hanem egyszer a folytatás is elkészül.

Azon röpke idő alatt, amíg A besúgó üstökösként átrobogott a magyar televíziózás egén, széles körben vált beszédtémává, élénk vitákat gerjesztett a nyilvánosságban.

• Miért szólt akkorát A besúgó, s miért van értelme róla beszélni „láthatatlanul” is?
• Milyen, talán ma sem idegen dilemma jelenik meg a filmben?
• Miért lehet vonzó a fiataloknak és miért az idősebb generációknak?

A teljes cikket a Magyar Hang december 22-én megjelent karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: A besúgó