A hozzá nem értés megbüntetése

A hozzá nem értés megbüntetése

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Lám-lám, mégsem hiányozhat a felkészültség, a szakmai kompetencia a politikából! Bizony, az a Dobrev Klára került az élre, aki több idegen nyelven beszél, vállalat- és közigazgatási vezetői tapasztalati is vannak. Márki-Zay Péter váratlanul jó szerepléséhez pedig – azaz a harmadik helyezéshez – nemcsak a tévévitákban mutatott higgadtsága, hanem a közgazdasági racionalitása is hozzájárult.

De hát hogy lehetséges ez? Nem arról volt szó eredetileg, hogy a politikát is olyan átélhető dologgá kell tenni, mint egy izgalmas kalandfilmet, olyan érthetővé, hogy még egy alacsony iskolai végzettséggel rendelkező is megértse? Elvégre ezt csinálja a Fidesz is évek óta, lásd a rezsicsökkentés, migránshelyzet faék egyszerűségű kampánya. Nem unalmas szakpolitika, terjedelmes államháztartási, számviteli törvény volt a Fidesz kampányában. Rettegés, félelem, riogatás elemei suhantak végig benne, hogy majd Gyurcsányék visszacsinálják a rezsicsökkentést, behozzák a migránsokat, akik megerőszakolják asszonyainkat, lányainkat… Ennek az üzenetnek a megértéséhez nem kellett sem diploma, sem érettségi, a Fidesz mégis győzni tudott.

Lehettek tehát erős érvek Jakab Péter Jobbik-elnök számára, hogy a végletekig le kell egyszerűsíteni a kommunikációját. A nép egyszerű embere lett ő, aki szembeszáll a zsarnoki Fidesz-hatalommal, még akkor is, ha több millió forintra bünteti őt emiatt a parlament fura ura.

A teljes cikket a Magyar Hang október 8-án megjelent, 2021/41. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!