A magára hagyott ország

A magára hagyott ország

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Orbán Viktor felmondta azt a hallgatólagos társadalmi szerződést, amelyet a hatalma megtartása érdekében kötött a választókkal. Amikor a miniszterelnök az állami rádióban azt üzente annak a sokaságnak – közte nyilvánvalóan a Fidesz számos hívének –, akinek az átlagfogyasztást átlépve növekedni fog a rezsije, hogy mostantól spóroljanak vagy keressenek többet, a maga cinikus módján tette ki a pontot egy hosszú történet végére.

Érvényét vesztett ajánlata roppant egyszerű volt: nem kell azzal törődni, milyen módszerekkel építi ki a személyéhez szorosan kötődő, úgynevezett nemzeti nagytőkés osztályt – a szocik is loptak, nem igaz? –, ne foglalkozzon a magyar ember a hipokrita Nyugat jogállamiságunk állapotát érintő kritikáival, ő a garancia arra, hogy a magyarok az életmódjuk átgondolása nélkül ha lassan is, de előre lépjenek. Vagy legalábbis megtartsák azt a keveset, amijük van. A Fidesz választási kampánya világos, félreérthetetlen üzenetet huzalozott az emberek agyába: ha rájuk szavaznak, a nemzetközi környezet hullámzó tengerén továbbra is biztos kézzel kormányozzák az ország hajóját.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 5-én megjelent, 2022/32. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!