„A mostani gazdasági válság rosszabb, mint a 2008-as”

„A mostani gazdasági válság rosszabb, mint a 2008-as”

Dörner Csenge (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hogyan teremtenek a bankok pénzt? Mi a devizahitel-válság története? Hogyan hat az infláció? Na és hogyan döntötte be Soros György a fontot? Ilyen és ezekhez hasonló témákkal foglalkozik Youtube-csatornáján a 26 éves Dörner Csenge. A közgazdasággal kapcsolatos ismeretterjesztő videóit rendszeresen tízezrek nézik. De vajon miért kezdett a youtube-ozásba, mit gondol az objektivitásról és hogyan látja csatornája jövőjét? Ezekről is beszélgettünk vele.

Mindig is szerettem a YouTube-on tanulni, az egyetemen is nagy segítséget jelentett a platform, amikor a vizsgákra készültem. Csodálattal tekintettem a videók alkotóira – mesélt a kezdetekről Dörner Csenge. A youtuber még egyetemi évei alatt fogott videózásba. Azóta már a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi szakán megszerezte mesterdiplomáját, civilben pedig jelenleg gazdasági elemzőként dolgozik.

Mint mondja, célja a csatornával az volt, hogy kiélhesse az oktatás és az alkotás iránti szeretetét, a kreativitását is. – Egy olyan hobbit szerettem volna, amelyben ki tudok teljesedni. Az alkotás öröméért csinálom, de újabb motivációs löket, amikor jók a visszajelzések – mesélte. És vajon meglepte-e, hogy videóit tízezrek nézik meg? Annyira azért nem. Ugyanis amikor elkezdett videókat készíteni, „éreztem azt, hogy ez egy jó út, hogy szeretettel és jól fogom tudni csinálni”. Ugyanakkor a nézettség nem különösebben foglalkoztatja.

• Vajon furcsa-e még 2023-ban Magyarországon, hogy egy fiatal nő magyaráz el alapvető fogalmakat a gazdaság működéséről? 
• Szokták-e azzal vádolni, hogy a kormányt vagy az ellenzéket igyekszik kiszolgálni a videóival?
• Miért érzi úgy csatornájával kapcsolatban, hogy válaszút előtt áll?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Youtube, Dörner Csenge