A sunnyogás nem pálya

A sunnyogás nem pálya

Az ötkarikás játékok szimbóluma a párizsi Eiffel-torony előtt (Fotó: nicolas michaud/Paris 2024/Flickr)

„A kormánynak nincs joga olimpiai pályázatot beadni. Az olimpiára városok pályáznak. Magyar Péter csak a botrányai elől menekül, amikor ostobaságokat beszél.”

A pökhendi arroganciáról megtippelhető, honnan származik az idézet. A Kormányzati Dezinformációs és Rágalmazó (fedőnevén: Tájékoztatási) Központ reagált a Telexnek arra, hogy a Tisza Párt elnöke az ATV-ben arról beszélt, a pletykák szerint a kormány suttyomban már be is adta a 2036- os olimpia budapesti rendezését megcélzó pályázatot. Való igaz, nem országnak, hanem városnak ítéli oda a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a rendezés jogát. Ám Magyarország adottságait, méretét ismerve a sikerre esély sincs aktív kormányzati támogatás, garanciavállalások sora nélkül. Magyar Péter azokra az információkra reagált, amelyek szerint kormányzati és fővárosi körökben mérlegelik a szándékot. A reakció alapján nem sikerült kiugrasztani a nyulat a bokorból, ám a nyilatkozatot a közvélemény az esetleges rendezési szándék kategorikus cáfolatának sem tekintheti.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 29-ig kapható 2024/34. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!