Az ellenzék kiszolgáltatottsága

Az ellenzék kiszolgáltatottsága

Az Országgyűlés ülése 2022. 07. 19-én

Lehetséges, hogy nagyobb átverésnek, rossz színjátéknak vagyunk a részesei, mint eddig gondoltuk? Lehetséges, hogy a mostani parlamenti ellenzék valójában nem kívánja leváltani a hatalmat, és tele van zsarolható emberekkel?

Az igenlő válasz felé visz a Szabad Európa honlapján megjelent, nagy feltűnést keltett cikk, miszerint Rogánék közvetítővel megüzenték az ellenzéki politikusoknak, hogy ne nagyon igyekezzenek kihasználni a válságból adódó elégedetlenséget. De már évek óta lehet olvasni egyes kormánykritikus honlapokon, hogy több, a Fidesz által beépített ember akad az ellenzék soraiban, és ezt az érzetet erősíti Márki-Zay Péter is, aki többször is beszélt arról, hogy árulók vannak az ellenzéki politikusok között. 2017-ben Botka László sírással küzdve vetette fel annak lehetőségét, hogy a Fidesz sakkban tartja az ellenzék egy részét. Ezekre az állításokra, sugalmazásokra eddig érdemi bizonyítékokkal senki nem tudott vagy mert előállni. Nem került elő olyan hangfelvétel, amelyben egy kormánypárti politikus vagy annak küldötte megüzeni egy-egy ellenzéki politikusnak, hogy jobb, ha meghúzza magát, mert tudnak ott „fönt” a ferde hajlamairól, nőügyeiről vagy éppenséggel kábítószer-fogyasztásáról. De nem kerültek elő olyan SMS-ek sem, amelyekben Rogán embere szólt volna a hatalommal szemben állóknak, hogy szíveskedjenek meghunyászkodni, különben…

• Hogyan tud befűteni üzengetés nélkül is a kormányoldal az ellenzéknek?
• Miért vannak jobban kiszolgáltatva az ellenzéki pártok az állami támogatásnak?
• Tud-e kormányt váltani egy ilyen kiszolgáltatott ellenzék?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!