Ember tervez, Orbán, Gyurcsány, és a többi nevet

Ember tervez, Orbán, Gyurcsány, és a többi nevet

Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője felszólal Brüsszelben 2022. január 24-én (Fotó: Ujhelyi István Facebook-oldala)

Volt egy tervem. Kényszerterv volt, mert igazából nem én szerettem volna így, a lényeg, hogy az akart lenni az elképzelés: egy darabig nem foglalkozom politikával. Hogy csak teszem, ami éppen a feladatom a világban az újságíráson kívül, mindezt úgy, mint megannyi honfitársunk: sem tévé, sem rádió, sem online média, csak a magyar rögvalóság, meg amit a magyar rögvalóság hol megoldandó kihívásként, hol meg rácsodálkozandó szépségként elibém hömbörít.

Hamar dugába dőlt. Igazából, hogy önmagamhoz is őszinte legyek, mindjárt az első napon, amikor nem közéleti célokból történő tökéletesen felesleges Facebook-nézegetés közepette elém osztódott Gréczy Zsolt „Gyurcsány Ferenc nem hibás” munkacímet viselő posztja, amely arról szól, hogy Gyurcsány Ferenc az égvilágon semmiért sem hibás, ellenben Bajnai Gordon, Kéri László vagy Babarczy Eszter (tényleg, de hová tűnt Babarczy Eszter?), illetve úgy általában minden és mindenki a DK elnökén kívül nagyot hibázott, mi több, azóta is folyamatosan a nagyot hibázás állapotában leledz, már ha a Fidesz örökkön örökké kétharmadjait tekintjük. És akkor magam mellé ejtettem a kezemet, hosszasan belebámultam a légüres térbe (amely egyébként, bár ez csak most, utólag jut eszembe, hűen tükrözte a ránk váró, minket kecsegtető eljövendőt is), majd némán felzokogtam: tényleg, de tényleg még mindig itt tartunk? Hát nekünk politikából is ennyi jutott?

• Ekkor érkezett Ujhelyi István és az ő népszavazási kérdése

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!