Emberfarkasok

Emberfarkasok

Képünk csak illusztráció! (Fotó: Unsplash/Darren Welsh)

A Facebook népe újra vért akar. Csuklóra rohadó műanyag lakatot, hosszú éveket a hűvösön. A radikálisabbak ennyivel be sem érik: puskacső elé vonszolnák a tettest, tőből vágnák le a kezét, felhúznák egy lámpaoszlopra. Bár úgy tűnhet, szűkkeblűek vagyunk, ebben a kebelben mégis tengernyi gyűlölet fér el, és minden rezzenésre tajtékozva fröccsen a világra. A kiváltó ok ezúttal az M237 kódjelű szürke farkas megölése volt. A fiatal svájci farkas párkereső útra indult, és majdnem kétezer kilométeres vándorlása közben Magyarországra is eljutott. Hazai és külföldi természetbarátok százai figyelték, hogy jeladója komótosan eléri a történelmi anakronizmusnak számító Borsod „vármegyét”, ahol aztán rövid időre 100 kilométer per órás sebességre gyorsul, majd eltűnik a radarról.

Nem sokáig maradt titokban, hogy a szerencsétlen állatot egy nyíregyházi vadász (vagy legalábbis magát annak képzelő puskás üzletember) lőtte ki, aki valószínűleg egy ideig pickupja platóján utaztatta a tetemet, innen a rekordsebesség.

• Ez a farkas valamiért jelkép lett.
• Azt gyűlöljük N. Györgyben, mait magunkban sem szeretünk?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap április 21-én megjelent, 2023/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!