Fegyverkeznek

Fegyverkeznek

Orbán Viktor miniszterelnök beszél 2021. október 23-án Budapesten (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Mostanra kikristályosodott a Fidesz kommunikációs stratégiája válaszul Márki-Zay Péter előválasztási győzelmére. E szerint MZP „a baloldal jelöltje”, „Gyurcsány bábja”, akit természetesen Soros György irányít – és a Fidesz-keresztények számára készített médiában „nem keresztény”. Hogy ezen megbélyegzéseknek nincsen különösebb valóságalapjuk, az mindegy. A sulykolás hat, a Fidesz nem ok nélkül bízik abban, hogy tavaszra meggyőződéssé fogja tudni érlelni híveiben a fentieket.

A kulisszák mögé pillantva azt is észrevehetjük azonban, hogy a Fidesz maga sem hisz ezen ostobaságok mindenkit meggyőző hatásában. Saját belső csatornáin mást is kommunikál, mégpedig sokkal veszélyesebb üzenetet. Orbánék stratégiai célja, hogy esetleges választási vereségük után ne lehessen demokratikus hatalomátadás.

Szűkebb hazámban, a kies Nagykovácsiban egy szimpatikus, jó szándékú fiatalember lett a közelmúltban a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Személy szerint jó véleménnyel vagyok róla, ’19-ben nyilvánosan is támogattam a helyi önkormányzati képviselő-jelöltségét, egyébként be is jutott, jól végzi azt a feladatát. Ez a fiatalember október 19-én levelet írt a helyi Fidesz-tagságnak. Ebből idézek: „valódi háború előtt állunk”, „hadi készültségben kell állni”, „23-a után komolyan elindul a fegyverkezés”, „fegyverbe hívok mindenkit”, végül „harcostársi üdvözlettel” búcsúzik. Előtte még Dobót idézi az Egri csillagokból: „meg kell esküdnünk a vár védelmére olyan esküvel, hogy ha azt megszegi valaki, meg ne állhasson holta után az örök Isten szeme előtt”.

Erről olvashat a cikkben:
• Mi készülhet itt?
• „2015-ben a rendszer átalakult Orbán Viktor istenkirályságává”.
• „A gyűlölet szétárad és hat”.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!