Karácsony Gergely: Most az önkritika ideje van

Karácsony Gergely: Most az önkritika ideje van

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Egyáltalán nem biztos, hogy a választóknak négy kétharmad után még erre az ellenzékre és ezekre a vezetőkre van szüksége – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Karácsony Gergely. A főpolgármester – aki egy ideig a miniszterelnök-jelöltségre is aspirált – ugyanakkor úgy látja, nem nagyon látszik azon új arcok tömege, akik minden erővel kiszorítanák a már többszörösen kudarcot vallottakat. Pedig ő nagyon szívesen támogat bárkit, aki ennél eredményesebb ellenzéki politikát csinál.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy vannak olyan történelmi pillanatok, amikor egyszerűen nem biztos, hogy érdemes választást nyerni, és itt nem a költségvetési helyzetre gondolt. Mint kifejtette, „volt egy Horthy-rendszerünk, ami sokáig húzta, volt egy Kádár-rendszerünk is, és most már Orbán Viktor is történelmi léptékben működteti ezt a rezsimet, ami sok szempontból a magyar társadalomnak azokra a félelemeire és szorongásaira reagál, amelyeket a nagyon vérzivataros történelmünk okozott”.

A politikus Budapest kapcsán beszélt az uniós forrásokról is. Mint mondta, neki ellenzéki politikusként és főpolgármesterként sem az az érdeke, hogy „a kormány dögöljön meg, és az ország is haljon ebbe bele”.

• Nem merült fel, hogy miután négyszer szavazta le a társadalom a hellyel-közzel mostani ellenzéket, ideje lenne átadni a lehetőséget inkább másoknak a próbálkozásra?
• A Párbeszéd az egyik, ha nem a legkisebb párt az ellenzéki oldalon, van egyáltalán szükség rá önálló entitásként?
• Személyes felelősséget érez a kudarcban?
• Mit lehet tanulni Orbán Viktortól?
• A 2024-es önkormányzati választás előtt kell előválasztás?
• Lát arra lehetőséget, hogy valaha még miniszterelnök-jelölt legyen?

A teljes cikket a Magyar Hang május 6-án megjelent, 2022/19. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!