Katasztrofális családpolitika

Katasztrofális családpolitika

Fotó: Shutterstock

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi népmozgalmi adatokat. Aki a folyamatokat nézi, az elborzad a szörnyű helyzeten. A statisztikai szolgálat kommunikációját azonban fojtópórázon tartja a kormányzat, tehát egyfelől sikerpropagandát kaptunk, másfelől a rettenetes számokért természetesen a koronavírus a felelős…

Az állami örömködés annak szólt, hogy 2020-ban, írd és mondd, 3040 kisbabával több született, mint 2019-ben. A fő-fő siker pedig az, hogy – szó szerint idézzük az állami propagandát – „2020-ban a gyermekvállalási kedvet mutató termékenységi ráta 1,55-re emelkedett, ami 4 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Magyarországon 25 éve volt utoljára ennél magasabb a termékenységi ráta.” A rémséges halálozási adatokat (több mint 139 ezer) pedig ráfogják a vírusra, és passz.

Hogy mekkora a baj, azt a kormány is tudja, a családminiszter ügyesen becsempészte a lelkendező megnyilatkozásába, hogy már vége is a „baby boom”-nak. Idézzük őt az MTI-ből: „Novák Katalin közölte, Magyarországon 2020-ban az előző évinél 3 ezerrel több gyermek született (összesen 92 233), a decemberi hónap adata mégis csaknem 8 százalékos csökkenést mutat. Ez már »a járvány hatásának is tulajdonítható«, és arra lehet számítani, hogy ez a negatív hatás végigkíséri majd a későbbi hónapokat is.”

Néhány megállapítás a teljes cikkből:
– „A magyar nők több mint fele idősebb 45 évesnél, nem fog többé szülni.”
– „A magyar túlélést ígérő reális termékenységi arányszámnak 4 fölé kellene emelkednie.”

És hogy Reichert János szerint miért katasztrofális az orbáni a családpolitika? Elolvashatja a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!