Kijev élni akar

Kijev élni akar

Úttorlasz mellett elsétáló apa lányával, 2022. június 14-én Kijevben (Fotó: Reuters/Dominika Zarzycka/)

Bejárták a világsajtót azok a képek, amelyek június elején készültek Kijevben, a Dnyeper partján. A felvételeken helyi lakosok ezrei sütkéreztek a vízparton a 34 fokos melegben olyan nyugalommal, mintha semmi sem történt volna az ukrán fővárosban az elmúlt hónapokban. A rollerező, vízben úszkáló vagy derűsen röplabdázó kijeviek képe azonban meglehetősen csalóka: annak ellenére, hogy az oroszok március végén kivonták erőiket Kijev mellől, a főváros még mindig célkeresztben van.

Kijevben persze az elmúlt hetekben több területen is helyreállt az élet. Mint helyi forrásainktól megtudtuk, mostanra újra kinyitottak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak, nincs áruhiány. Ugyancsak zavartalanul működnek a hivatalok, így ma már minden különösebb probléma nélkül tudnak ügyeket intézni a helyiek. A tömegközlekedési útvonalakat is helyreállították, mostanra egyre több vállalatnál indul újra a termelés is.

• Milyen az élet a háborús Kijevben?
• Miért van még mindig veszélyben az ukrán főváros?
• Miért térnek vissza mégis a menekültek?

A teljes cikket a Magyar Hang június 17-én megjelent, 2022/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!