Kiss Ambrus: Újabb, a fővárost érintő döntési kört remélünk

Kiss Ambrus: Újabb, a fővárost érintő döntési kört remélünk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2-es és 2M vonalán közlekedő Ganz ICS villamosai a Jászai Mari téri végállomáson a Margit híd pesti hídfőjénél (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Hiába nem kapott rezsitámogatást a főváros a kormánytól, azért még bíznak benne, hogy nekik is jut segítség. Pláne, hogy a nagy energiaigényű közösségi közlekedés vagy éppen a közvilágítás árát nekik kell állni.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, hétfőn este jelentette be a Miniszterelnökség, hogy 138 városnak és 17 kerületi önkormányzatnak összesen csaknem 44 milliárd forint támogatást biztost a kormány a megemelkedett energiaköltségekhez. Nyilvánosságra is hozták a listát arról, hogy kinek mennyi jár, de a Fővárosi Önkormányzat azon nem szerepelt. Pedig – mint a főpolgármester-helyettestől megtudtuk – elkészítették a szükséges takarékossági intézkedési tervet.

Kiss Ambrus a Magyar Hang érdeklődésére azt mondta, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott listát első körös döntésnek tudják felfogni. A bizakodást a kormányt képviselő Láng Zsolt kormánybiztossal – korábban a Fidesz fővárosi önkormányzati frakcióvezetője – folytatott tárgyalásra alapozza, amelyet a főpolgármester-helyettes korrekt, szakmai beszélgetésként jellemzett. Szavai szerint nem tűnt úgy, hogy a kormány által delegáltak – így Láng Zsolt – „biodíszletek” lettek volna. – Ezért ha nem lesz újabb, a Fővárosi Önkormányzatot érintő döntési kör, az őszinte megdöbbenés lesz számunkra. Ha lesz egy újabb kör – ezt valószínűsítjük –, az azt kell jelentse, hogy a fővárost másik kategóriába sorolják – jelentette ki.

• Mit javasol a főváros a kormánynak?
• Miért bíznak abban, hogy később majd kapnak támogatást?
• Mit reagál a DK arra, hogy több polgármesterük is kimaradt?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!